Kurs HT21

Hej! 🙂

Vi i SK5LF kommer att även nu i höst 2021 hålla en certifieringskurs där du efter avslutad kurs och godkänt prov erhåller en amatörradiolicens/amatörradiosignal.

Mer information kommer att publiceras här på hemsidan när ny information finns. Kolla in på kurssidorna också, kurs.sk5lf.se.

Ha en fin sommar, 73!
Kasper, SA5LKT

Glad sommar!

Hej!

Vill passa på att önska alla medlemmar och andra en glad sommar.

Vi på SK5LF firar sommaren, inte bara med många QSOn förstås, utan även med nya servrar för våran webbplats och forum. Det ska förhoppningsvis gå lite snabbare och dessutom är det ännu mer grönare än det varit tidigare. 🙂
Hör gärna av er till Kasper (sekreterare@sk5lf.se) om ni stöter på problem på webbplatsen eller forumet.

Ha en fin sommar! 73 🙂
Sekreterare

Lite fix på QTHt

För några dagar sedan var styrelsen på vårt QTH och dels hade ett möte men också fixade lite i vårt rum, båda givetvis på corona säkert sätt.

Glad Påsk & Radiotrafiknätet 5/4

Glad Påsk vill vi passa på att önska alla medlemmar. 🙂

Under måndagen den 5/4 hölls återigen vårt egna radionät med Ubbe SA5OBE vid spakarna. 14 stycken incheckade blev det idag, vilket är en av de högre noteringarna vilket ju är roligt.

Kasper, SA5LKT

Stort grattis!

Stort grattis till alla som blev godkända på provet denna helg (6+1 pers).

Välkomna till amatörradion!

Tack även till er som ställde upp i samband med provtillfället (YMS, BVV, LKT) och alla som jobbat med kursen (MYY, VOX, OBE, NLI, BAU, LKT).

Fixardag på QTHt

Hej medlemmar och andra radio- och teknikintresserade!

Idag var Rolf (SA5RAG), Urban (SA5OBE), Karl (SA5VOX) och Kasper (SA5LKT) på plats och arbetade samt hade styrelsemöte på vårat QTH. Det sattes upp hyllor i lokalen samt monterades upp antenner på utsidan, den gamla HF-antennen hade ju ramlat ner.

På styrelsemötet gick vi igenom lite allt möjligt, men främst att det snart är dags för årsmöte. Årsmötet detta år kommer att hållas digitalt, mer info och kallelse kommer till er e-post.

Ha en fin vecka!

God fortsättning!

Hej!

Nu har vi ett nytt år framför oss, snart skall vi ha styrelsemöte och vi får se vad vi kommer fram till för spännande. Ett nytt medlemsmöte/träff också digitalt kommer vi troligen ha också snart så vi får prata ihop oss lite om VT2021.

Kursen är i full gång (digital) och allt rullar på bra.

73de
Sekreterare