Information om RK Östra

RK Östra, SK5LF har idag verksamhet inom, amatörradio, pr-radio, pmr-radio och andra sätt att kommunicera t.ex. via internet.

Vi håller också kurser för att bli radioamatör.

Vi är idag aktiva på 144MHz, HF banden och 27Mhz samt via datorn.

Flera av våra medlemmar är med i FRO och FRG där vi hjälper samhället i krissituationer att kommunisera

Du hittar sannolikt någon av oss på repeater, 145.6625 MHz -600Kz skift (Linköping) eller 434.725 MHz -2MHz skift.

Vilka är då RK Östra?
Vi är ett gäng personer som tycker om kommunikation i alla dess former via dator eller radio och vi har vårt teknikintresse som stor gemensam knutpunkt.

Vi träffas regelbundet för att fika och utbyta erfarenheter med varandra samt att informera om vad som är på gång t.ex. inom samband.

Viktig information angående 2nd Operator.

Följande är det som gäller angående 2nd operator:

”Kan man köra som 2nd operator?

Ja, men då ska det vara hos en radioamatör eller på en klubb station övervakad av en som innehar giltig amatörradio licens.”

Vi finns även representerade på de flesta rally tävlingarna som går inom Östergötland där vi ansvarar för en säker kommunikation mellan tävlingsledningen och special sträckorna.

Donationer till klubben?
Är det så att ni vill donera utrustning eller på annat sätt stödja RK Östra, ta då kontakt med vår ordförande, Göran Friberg SM5YNB.